Verteltassen

Wat zijn verteltassen?

In de kleuterklassen werken we telkens een thema uit aan de hand van een prentenboek. Prentenboeken dagen uit tot heel wat lees- en speelplezier. Aan de hand van verteltassen geven we de kleuters en de ouders de kans om dit ook thuis te ervaren. We hebben voor de kleuterklassen 14 verteltassen ontwikkeld. In elke verteltas zit een prentenboek en ondersteunend materiaal om de woordenschat van uw kleuter te vergroten en taal, geletterdheid, rekenvaardigheden en wereldoriëntatie te bevorderen. De kleuters kunnen de verteltas uitlenen en meenemen naar huis om samen met de ouders te genieten van het boekje en te spelen met de spelletjes. Het samen dingen doen en de interactie tussen kind en volwassene vormen de kern van het werken met verteltassen. De verteltas biedt ouders veel mogelijkheden meer betrokken te zijn bij de ontwikkeling van hun kind.


Welke verteltassen zijn er?

Er zijn verteltassen voor de peuters, de jongste kleuters (1e en 2e kleuter) en de oudste kleuters (2e en 3e kleuterklas). In elke tas zit het bijhorend prentenboek, een aantal spelletjes en activiteiten, en een inventaris. De ouders kunnen aan de slag met het materiaal volgens de interesse en de mogelijkheden van hun kleuter.

Deze verteltassen zijn beschikbaar om uitgeleend te worden:

·       Het nachtlampje van Jules

·       Jules kiest geel en blauw

·       Jules op het toilet

·       Rupsje Nooitgenoeg

·       Rikki

·       Heksje Mimi en de kabouter

·       Kikker vindt een vriendje

·       Lou op weg naar school

·       Max en de toverstenen

·       2 vechtende eekhoorntjes

·       Pim Piloot

·       Het land van de grote woordfabriek

·       De Gigantosaurus

·       Koning van mijn bed

Hoe kan je een verteltas lenen?

De ouders kunnen een verteltas lenen door hun keuze door te geven aan de leerkracht. We maken een planning op aan de hand van de aanvragen. Elke tas wordt voor een week uitgeleend: van maandag tot maandag.