2de leerjaar

Welkom in de gele klas!

Geen kromme bananen of zure citroenen maar een heel vrolijke bende vind je in deze klas.

(klasfoto dozen)

Bij het binnenkomen tuimel je in onze reuze-gezellige leeshoek, want lezen vinden we heel belangrijk. Elke dag lezen we: in onze leerboeken, bij de juf, op het bord, maar zeker ook in onze leesboeken van de bib of de klasbib. Die kiezen de leerlingen helemaal zelf, want wie graag leest, leert ook goed lezen, iedereen op zijn niveau. Daarom doen we met volle goesting mee aan Leeskwartier, elke dag 15 minuten vrij lezen. Pure ontspanning!

(Foto leeshoek)

Juf Anneleen houdt ook veel van gezelligheid, en omdat creatief bezig zijn helemaal haar ding is, staat er heel het jaar door een mooie seizoenentafel die net dat tikkeltje extra gezelligheid geeft aan onze klas.

(Foto seizoenentafel)

Rekenen doen we samen met Wisse. Wisse vindt rekenen het leukste wat er is. Hij verzint dan ook veel spelletjes zodat we de leerstof op een leuke manier leren kennen.

We tellen tot 100, oefenen de tafels, meten de klas op, spelen winkeltje, bakken pepernoten, … Noem maar op.

Na het spelen werken we elk op ons eigen tempo in ons werkboek of in de scheurblokken.

En als afsluiter heeft Wisse vaak weer een spel verzonnen.

Zo is rekenen niet alleen leuk maar ook actief.

(Foto Wisse)

Natuurlijk leren we ook schrijven. Elke week een nieuw woordpakket met een nieuw moeilijk stukje in. We oefenen onze woorden in ons schrift, op de computer, maar soms zelfs buiten.

Want ja hoor, onze school heeft een buitenklas en daar gaan we graag naar toe.

We moeten niet alleen juist schrijven, maar ook mooi. En dit jaar komen daar ook de moeilijke verbindingen en de hoofdletters bij.

En ook taallessen horen bij het pakket in de voormiddag. Zinnen maken, verhalen verzinnen, woorden opzoeken, … het komt allemaal aan bod.

En plots kreeg juf Anneleen een idee!

Zullen we leren schaken?

Daar was iedereen wel voor te vinden.

En dat doen we dus ook. Onze klas is nu versiert met enkele schaakborden.

Wie komt er eens een spelletje meespelen?

(schaakfoto)

Aha, jullie dachten dat de dag al om was na al die leuke activiteiten, hé!

Neen hoor. Dit is alleen onze voormiddag.

In de namiddag mogen we naar juf Martina. Daar leren we samen met het eerste leerjaar Wero, muzische vorming en L.O.. Maar dat kan ze jullie beter zelf uitleggen bij de info van het eerste leerjaar.

Tot binnenkort?!