Wat is MOS?

De Valke is een MOS-school. MOS ondersteunt scholen om een milieuvriendelijke en duurzame leeromgeving te worden. Samen kunnen we leren om duurzame keuzes te maken voor de planeet!

Een duurzame toekomst voor onze planeet begint bij het maken van bewuste keuzes, door ieder van ons. Onze leerkrachten en onze school proberen hier zoveel mogelijk samen aan te werken.

We hebben kippen op school. Zij krijgen de overschotten van het middagmaal, de appelschillen op fruitdag, … En… ze leggen lekkere eitjes die we kunnen gebruiken als we met de juf een cake bakken!

We vragen de leerlingen een brooddoos te gebruiken.

De kleutertjes brengen hun koekjes mee in een koekendoosje. Zo kunnen de mama’s en papa’s grotere verpakkingen aankopen (beter voor het milieu en de portemonnee) én blijven de koekjes langer heel. Ook in het lager stimuleren we het gebruik van een koekendoosje.

We stimuleren het gebruik van een drinkbus, we hebben bekers in de klassen om kraantjeswater te drinken, de drankjes die de kinderen op school kunnen bestellen (chocomelk, fristi en een biosapje) zitten in glazen flesjes, het groenafval op school gaat op de composthoop, we nemen deel aan de dikke truiendag,…